Anoek Amelisweerd 2016.jpg

Over mij

Ik ben Anoek van der Leest en helaas ben ik nooit in de ruimte geweest. Wel hou ik van leren, ontdekken en op avontuur gaan. En soms maak ik me zorgen over onze planeet. Net als een astronaut.

Meer dan vijftien jaar heb ik gewerkt in verschillende communicatiefuncties. Daarnaast heb ik veel blogs en verhalen geschreven. Als je graag samenwerkt met een vrolijk iemand met inlevingsvermogen, die goed kan luisteren, nauwkeurig werkt en die moeilijke onderwerpen in begrijpelijke taal kan vatten, nou, dan ben je bij mij aan het juiste adres. 

Werkervaring
Ik studeerde Taalwetenschap aan de Universiteit van Tilburg en daarna Spaanse Taal en Cultuur aan de Universiteit van Utrecht. Tussendoor leerde ik ook nog Maori in Nieuw-Zeeland, maar dat terzijde.

Tijdens mijn studie werkte ik als boekverkoper in een reisboekwinkel, en later werkte ik vijf jaar lang in een uitgeverij, als eindredacteur en projectmanager. Van 2010 tot 2017 werkte ik als senior marketing & communicatie bij Stichting De Groene Koepel, waar ik marketingplannen schreef (en uitvoerde) en alle interne en externe communicatie verzorgde. 

Schrijven
Ik heb veel blogs geschreven op www.anoekvanderleest.nl. Mijn meest recente blogs vind je hier. Ik schreef twee boeken: Dwalen door Utrecht, een reisgids (Uitgeverij Nieuwland, 2004) en Wachten op Francois (Eigen beheer, 2012) en werkte mee aan talloze andere producties. Op dit moment ben ik bezig met het schrijven van een kinderboek. 

Persoonlijk
Samen met Patrick en Mila (8) woon ik in Utrecht. Ik hou van die stad, maar ik ben ook een buitenmens. In de zomer maak ik het liefst lange wandel- of fietsvakanties en ben ik graag met vriend en dochter in onze volkstuin in Nieuwegein. Dat klinkt heel burgerlijk, en dat is het ook. 

Waarom Astronaut op aarde?
Astronauten die terugkeren van een missie raken niet uitgepraat over hoe mooi onze planeet eruitziet vanuit de ruimte. Maar ook hoe kwetsbaar dit kleine bolletje is in die oneindige ruimte. Ze gingen weg van huis, om iets te ontdekken over thuis. 
Dat is mooi, toch?
Het leuke is dat je dit ook kunt toepassen op je persoonlijke situatie, maar ook op je organisatie. Door even afstand te doen van wat je kent, leer je beter in te zien wie je bent of wat de kern is van je organisatie of je boodschap. En daar wil ik dan een verhaal over schrijven. Of die nieuwsbrief. Of een fijn persbericht. Overtuigend en dicht bij de bron. Mail je me? info@astronautopaarde.nl